Christmas gifts:

[Campus Party] Best workshops evar !!

Je pátek 6. 9. 2013 a nachýlil se poslední den Campus Party :-(... asi budu brečet, vůbec se mi nechce domů.. Jediné, co mě utěšuje je, že se zas "uvidím" s vámi :-) a zastreamujem si, zaletplayujem.. you know. Ale stejnak to tu bylo jedinečné, nejlepší a dokonalé a nejraději bych tu zůstala už navždy a klidně bydlela v našem malém o2 stanu a živila se sausage rollama. 

Včera, tedy ve čtvrtek, jsme se s Wiqim zúčastnili těch nejlepších workshopů, co tu pro nás zatím byly :33. Nečekali jsme, že se u toho tak zabavíme, ale byla to prostě pecka. První z nich se jmenoval Minecraft Pi a když jsme si sedli ke stolu, tak nás polil pot. Měli jsme si sami zapojit raspberry pi case, což je ve zkratce malinkatý počítaček, do kterého akorát zapojíte SD kartu, klávesnici, myš, monitor a zdroj a můžete frčet :D. Dostali jsme menší návod, jak se připojit do systému a zapnout si Minecraft a hned jsme mohli v terminálu začít zkoušet různé příkazy. A guess what, přes příkazový řádek jsme se zvládli přemístit z místa na místo, zjistit jména blocků, změnit blocky na jiný typ apod. Such hackers!!! :D Jen jsme si bohužel raspberry nemohli vzít pak domů... :-(








Druhý z workshopů byl case modding a taky se musím přiznat, že ze začátku jsem se bála, že někomu vyvrtám oko nebo uříznu ruku. Ale ne, nic se nestalo, vyzkoušeli jsme si práci s akrylem, jeho řezání a rytí do něj, viděli jsme, jak se casy barví a jak do nich třeba zasadit okno a byla to pecka.


Taky jsem samozřejmě natočila i několik videí a chystám se je zeditovat do nějakého vlogu, až se vrátím ke svému počítači domů :-).
Jinak jak už jsem psala, máme tu Xbox One a včera Mrkvosofťáci vyhlásili soutěž ve hře Killer Instincts (něco jako Mortal Kombat) a nějaký šťastlivec nakonci vyhrál Nokii Lumia. Wiqi se hrozně snažil, do konce nad jedním nebo dvěma dalšíma účastníkama vyhrál, ale nebyla to dost rychlá výhra na cenu. Worth the try tho :-).


Dneska se ještě chystáme projít naposledy Londýn a nakoupit i nějaké hadříky a na FB pošlu asi už poslední várku fotek. Nezapomeňte, že plánuju nějaký ten pokec na Twitchi o tom, jaké to tu bylo, tak sledujte můj Facebook pro bližší info :-).

xxo


0 comments: